CRYPTO-FINANCIERINGSMAATSCHAPPIJ: BITCOIN ZOU KUNNEN BOOMEN ALS DE PORSELEINVOORRAAD PASSEERT IN 2015 EEN HOOGTEPUNT

De prijsactie van Bitcoin kan zwak zijn, maar over de beurs kan niet hetzelfde worden gezegd.

Vooruitlopend op de open maandag zijn de futures van de S&P 500, Dow Jones en andere Amerikaanse indices met meer dan 1,5% gestegen. Maar het is een nog indrukwekkender site in Azië, vooral China, waar de beurs een recordhoogte bereikt.

Analisten zeggen dat de kracht van de beurs, vooral die van China, een bullish precedent kan scheppen voor Bitcoin en crypto.

BITCOIN ZOU KUNNEN BOOMEN ALS DE PORSELEINEN AANDELENINDEX NAAR NIEUWE HOOGTEN STIJGT…

De China A50-index van de FTSE is tijdens de handelssessie van maandag met meer dan 6% gestegen. Met deze laatste stijging staat de index op een historisch hoogtepunt.

Zoals crypto-financieringsbedrijf Amber Group onlangs opmerkte met betrekking tot de onderstaande grafiek „FTSE China A50 Index op nieuwe ATH’s, die het niveau van de manie van 2015 overtreft“.

Analisten schrijven deze rally toe aan de versoepeling van het monetaire beleid door de People’s Bank of China, de centrale bank van China. De South China Morning Post rapporteerde na de stijging:

„In het weekend beweerden veel economen en strategen van Chinese makelaars dat de A-aandeelmarkt is begonnen als gevolg van het monetaire beleid van PBOC.“

Er is ook optimisme over de Chinese economie, die naar verluidt niet zo hard is verpletterd als sommigen hadden voorspeld.

Volgens Amber Group zal de crypto-markt mogelijk profiteren van een aanhoudende rally van Chinese aandelen. Het bedrijf legde uit dat de FTSE China A50-index die nieuwe hoogtepunten bereikt, laat zien dat Chinese investeerders een risico nemen, waardoor de Bitcoin mogelijk wordt gestimuleerd. Het idee hier is dat als de aandelen hoger stijgen, investeerders meer kapitaal hebben en meer geneigd zullen zijn om cryptocurrency te kopen.

De correlatie tussen Bitcoin en Chinese aandelen is niet goed bijgehouden. Maar zoals hierboven te zien is, begon de index te stijgen in 2016 toen Bitcoin dat deed en eindigde in 2018, precies op het moment dat cryptocurrency’s dat deden.

AANDELENRALLY KAN NIET LANG DUREN

Helaas voor Bitcoin-stieren is niet iedereen ervan overtuigd dat de rally op de beurs eeuwig zal duren.

Jim Cramer van Mad Money zei woensdag dat de aandelen een „lelijke“ toekomst op korte termijn kunnen hebben. De handelaar en de persoonlijkheid wezen op een grafiek die suggereert dat de S&P 500 onder het weerstandsniveau blijft.

Scott Minerd, de wereldwijde CIO van Guggenheim Investments, heeft het bearish sentiment weerklank gevonden. Hij vertelde CNBC’s „Closing Bell“ segment in juni dat met aandelen die intrinsiek te duur zijn en een technische uptrend die gebroken is, de aandelen zouden kunnen dalen.

Minerd speculeerde specifiek dat S&P 500 tot 1.600 zou kunnen dalen, een 50% retracement van de huidige niveaus.

De voorraden van de V.S. zijn natuurlijk geen Chinese voorraden. Maar een vertraging in de VS zou moeten overeenkomen met een vertraging in China – en vice versa.