MicroStrategyin realisoimaton Bitcoin-voitto ylittää 100 miljoonaa dollaria

Viimeisen kahden kuukauden aikana MicroStrategy osti 38250 bitcoinia. Tämän äkillisen bitcoin-hinnan nousun myötä yrityksen realisoitumattomat voitot bitcoinista ylittävät sen, mitä se on ansainnut 3,5 vuodessa säännöllisestä liiketoiminnasta.

Kirjoittanut Deepika Garg – 28. lokakuuta 2020

  • MicroStrategyin realisoimaton Bitcoin-voitto ylittää 100 miljoonaa dollaria
  • MicroStrategy ilmoitti 27. lokakuuta 2020 kolmannen vuosineljänneksen taloudellisista tuloksistaan.
  • Raportin alussa näemme Michael Saylorin, MicroStrategyn perustajan, puhuvan 425 miljoonan dollarin bitcoin-ostoliikkeestä.
  • Michael kertoi, että omaksumalla bitcoin yhtiö tarjosi mahdollisuuden saada suurempi tuotto sijoittajille.
  • Lisäksi yrityksellä oli lisääntynyt näkyvyys markkinoilla.

Kun Bitcoin painaa 13 572 dollarin hintaa lehdistön aikaan, MicroStrategyin 38250 bitcoin on nyt 521 miljoonan dollarin arvoinen. Niinpä viimeisten kolmen kuukauden aikana MicroStrategy teki noin 100 miljoonan dollarin realisoitumattoman voiton. Tässä tulee kierre. Salakirjoitustutkijan Kevin Rooken mukaan tämä yrityksen realisoitumaton voitto on 28% enemmän kuin sen liikevoitto viimeisten 3,5 vuoden aikana.

Salaus käteisellä

Vuoden 2010 kolmannen vuosineljänneksen taloudellisessa raportissa Michael toteaa, että pitämällä bitcoinia taseessaan käteisen sijaan yritys voi tarjota sijoittajille suurempaa tuottoa. Rooken tietotaulukosta käy ilmi, että vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen ja vuoden 2020 toisen vuosineljänneksen välillä yhtiön nettotuotot olivat lähes 78 miljoonaa dollaria. Tämä on 28% vähemmän kuin mitä yritys teki ostamalla bitcoinia kahden viime kuukauden aikana.

MSTR-pumput
Vuoden 2017 toisen vuosineljänneksen jälkeen NASDAQ listasi MSTR (MicroStrategy Share) -hinnan polkumyynnillä yli 33%. Siitä lähtien MSTR on yrittänyt ylittää 155 dollarin vastustason. Kuitenkin heti sen jälkeen, kun yritys ilmoitti sijoittaneensa bitcoiniin, MSTR-pumppaukseen. Lehdistön aikaan MSTR käy kauppaa hieman yli 175 dollaria. Tämä on 48 prosentin hintapumppu heinäkuusta 2020 lähtien.

MicroStrategy-osake

MicroStrategy ei ole yksin
Viimeisten 3 kuukauden aikana institutionaalinen kiinnostus bitcoinia kohtaan on todella noussut. MicroStrategyn lisäksi meillä on Square, Stone Ridge, PayPal, JPMorgan ja DBS, jotka tukevat bitcoinia omilla tavoillaan.

Bitcoin-hinta
Viimeaikaiset DBS-uutiset ovat tehneet ihmeitä bitcoinille. Viimeisten 24 tunnin aikana Bitcoin Future hinta on noussut 2,1% ja on koskenut kaikkien aikojen korkeinta tammikuun 2018 jälkeistä aikaa. Lehdistämisen aikaan bitcoinin hinta on lähellä $ 13,572.